top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıİlknur Azizoğlu

Trump Yargılandı - Astrolojik Degerlendirme- 11 Temmuz 2024'de Ceza Alacak

30 Mayıs 2024 tarihindeki duruşmada eski ABD Başkanı Donald Trump toplam 34 suçlamanın tamamından; özellikle 2016 seçimlerini yasa dısı bir biçimde müdahale ve manipüle etmekten suçlu bulundu. Trump'ın gerçekleşstigini inkar ettigi cinsel iliski iddialarını susturmak için porno yıldızı Stormy Daniels'a ödenen para nedeniyle "sus payı davası" olarak da anılan bu davayı örtbas etmek amacıyla kayıtlarda tahrifat yapmakla da suçlandı.


Astrolojide Jüpiter adaleti ve hukuk sistemini yönetir. Bu gezegenin pozisyonlarını inceleyerek Donald Trump'ın seçim beklentileri üzerindeki etkilerini çözmek mümkün.

Mahkeme Kararının Trump’i Suçlu olduguna dair kararı 30 Mayıs 2024 günü saat 17:07'de New York'ta açıklandı. An haritasında Jüpiter'in güçlü açıda olması şaşırtıcı degil. Jüpiter-Plüton üçgen açısı (0°46′ orb), bu kararın Amerika Birleşik Devletleri'nin ve küresel siyasetin gelecegi üzerindeki derin önemini bu harita açıklıyor. Bu, adaletin yerini buldugunu ve kararın sağlam ahlak ve etiğe dayalı olarak yasal olarak dogru ve adil oldugunu öne sürüyor.

Jüpiter Pluton arasındaki üçgen açı natal gücünüzü ve yaşamınız üzerindeki etkinizi artıan ve bir başarı işaretidir. Politika ve din gibi birçok insanı etkileyen önemli konulara ilgi gösterir ve diğer insanların hayatları üzerinde güçlü bir etkiye sahip olabilirsiniz. Ahlak ve etik sizin için çok önemlidir, ancak Ikizler Burcundaki zararlı konumdaki Jüpiter mutlaka ahlaki veya etik olunduğu anlamına gelmez.


Bu dönemdeki en önemli kazanım; yüksek ahlakı korumak ve bencil davranmamaktır.



Trump’ın kazanımları Jüpiter’in Ikizler konumu sebebiyle kendisini başkalarının üstünde görmesiyle gelebilir ki burada egosantrik hareketler dogrudan kötü bir vizyona dönüşebilir.

Yine de biliyoruz ki Trump bagıs toplama ve siyasi destek görme noktasında gücünü koruyor ve birçok ankette Biden'ın önünde yer alıyor.


Ancak Yükselen'in sert yönleri Trump'ın sürece siyasi müdahale iddiasını güçlendiriyor. Yükselen Plüton karesi (0°55′), davanın kovuşturulmasında gücün kötüye kullanılması anlamına gelebilir.

Güneş-Venüs kavuşumu mahkemenin ve jüri heyetinin adalet anlayışını gösteriyor ve MC noktasına altmışlık açısı kararın dengeli, adaletli ve dürüstçe olduğunu ifade ediyor bununla birlikte Altair Sabit Yıldızı ile kavuşumdaki Plüton’un Jupiter’e üçgen açısının yanı sıra ASC yükselen noktasına kare açı atması pek de kolay kapanacak konular olmadığını göstemekte. Şöyle açıklayayım; haritadaki Ay halkı temsil ediyor ve bu Ay, krizler evi olan 8. Evdeki Güneş Venüs Kavuşumuna kare açıda. Dolayısıyla halk o kadar da çabuk vazgeçmeyecek bu eski Başkandan. Bu açı sebebiyle halktan tartışmalı gündemlerin devamı, karara itiraz ve iki farklı gruba bölünme gibi gergin ve huzursuz kutuplaşmalar ve konular beklemekteyim.

Ayrıca kararın okunduğu bu an haritasında Merkür Uranüs kavuşumu söz konusu tam da Boğa Burcunda.. Bu kararın çok büyük bir grup için sıradışı ve kabul edilemez olma olasılığını en azından şaşırtıcı ve beklenmedik olduğunu düşündürür.


Şimdi Trup’ın kendi haritasını inceleyelim;


Plüton’un Yükselenine attığı açı gerginlik verici. kişisel kriz nedeniyle gücünde düşüş olabilirliğini ve bunun onu çok sinirlendirebileceğini gerginlik verici olduğunu ifade eder. Ayrıca Jüpiter’in yükselenine kare açı atması da Trump için kötü bir sonuç olduğunun altını çiziyor. Bunu tersine çevirmek için ılımlı bir duruş sergilemesi gerekmekte.


Uranüs Satürn arasındaki aştmışlık açı yapıcı değişiklikler veya istikrarı ve uyumu yeniden sağlamak için değişiklik yapma dürtüsünü getirir. Trump'ın otoritesini savunmasına ve bu çalkantılı ve belirsizlik döneminde başkalarının kendilerini güvende hissetmesine yardımcı oluyor.

Satürn ile Uranüs arasındaki kare açı, Uranüs Satürn arasıdnaki altmışlık açıdan daha güçlü bir etkidir; Kısıtlayıcı değişim ve beklenmedik engellemeler getirir. Trump'ın istemediği değişiklikleri zorunluluktan yapması gibidir. Böylece; seçeneklerini sınırlandığını ve inanılmaz strese ve hayal kırıklığına neden olabileceğini, sezgilerinde ve sağduyusunda kayba ve aşırı tepkilere, dürtüsel ve eksantrik davranışlara yol açma tehlikesi vardır.

Verilecek cezanın okunacağı tarih için 11 Temmuz 2024 sabah 10:00 da açıkalancak ki bu tarih haritasındaki Mars ile transit Mars arasıdaki kare açı sebebiyle kendisi için oldukça can sıkıcı olacaktır. Burada iki seçenek var yaşı ve ilk defa bu suçlardan hüküm giymesi sebebiyle bedel ödeyerek özgür kalma ihtimaliyle birlikte parmaklıklar ardına da gönderilebileceğini görüyoruz.


Seçilmesi halinde Trump'ın 'sus payı' davasında kendisini beraat ettirmesi de mümkün değil, çünkü federal değil eyalet suçlamalarından mahkum oldu.


11 Temmuz 2024 10:00 Manhattan merkezli bir harita oluşturduğumuzda kendisi dışında da bazı beklenmedik tartışmalar olabileceğini, natal Güneş’iyle aynı evde (kavuşumda değil) Jupiter ve Uranüs geçişini görüyoruz tam da statü alanı olan 10uncu evinde. Bu yargılamanın belki de beklenmedik şekilde fırsatlar da getirebileceğine işaret ediyor buradaki Jupiter ki İkizler Burcunda muhakkak iletişimine ve toplum önündeki duruşuna zarar veren bir Jüpiter geçişidir bu.


11. Ev kamu önünde görülme şeklini ifade eden ev alanında Satürnü ile transit Güneş’in kavuşacağını görmekteyiz. Transit haritada Güneş’in Yengeç Burcunda ve 11inci ev alanında oluşu sosyal cevre ile ilşkilerinde ve kişilerle olan ortak hedeflerinde beklenmedik hatta kendisinin ile şaşırabileceği pek çok hayal kırıklığı, skandal ve gürültülü konular olacaktır. Bir çok karmik dersi var ve otoritenin dikkatini olumsuz biçimde çekmekte ve kısıtlanması var. Avukatlarını bile azledebilir..


O dönemde retrodaki Transit Satürn’ün de natal Güneş’ine kare açı atması ve büyük bir kareyi tamamlamakta oluşu; özgürlügün kısıtlanacağına, hayati derler alacagına, kendisini baskı altında hissedebilecegine, sorumluluklarının artacağına, sabırlı olması gerekliliğine işaret eder.


Bütün açıları kötü diyemeyiz; nötr kabul etmemiz gereken bir transit Chiron ile Güneş altmışlık açsıı var ki iyileşme ve şifanın (ne olacaksa olsun hissi) sonucun okunmasıyla özgüvenin artışı (nedense olumlu olumsuz her konu özgüvenini bir kez daha tetikliyor ve de hırsları artışa geçiyor elbette hem Mars hem de Plütonu’nun 12. Evinde olması sebebiyle) bir ev hapsiyle kısıtlanma ihtimalini düşünmekteyim. Yine de halkın ciddi biçimde bölünmesi ve cepheleşmesi söz konusu.


TxGünes; an haritasında Yengeç Burcunda ve kendisinin Yengeçteki Satürn’ü ile kavuşumda.. 19 derece Balık Burcundaki Transit Satürn’ün krizler alanı olan 8inci evde bulunması sorumluluktan kaçmak isteyebilecegini vurguluyor. Burada Balık yalnızlıgı ve hapsi temsil ediyor. Hem Kuzey hem Güney Dügümün Trump’ın Merkür’üne kare açı atması zihinsel ve iletişimden yana zorlukları, geçmişten gelen kötü iletişim alışkanlıklarının, nobran tarzının bir kez daha tetiklenebileceğini hatta saçmalayabileceğini düşündürmekte. Düşünsenize bütün dünya sizi konuşacak. Yine de uzun zamandır izlediğim Trump’ın transit haritasının bu 11 Temmuz karar okuma anından sonra çok sayıda yeni destekleyicisinin olabileceğini düşünüyorum.

Tam burada okuyucunun yeniden bir Trump iktidarı yasanıp yasanmayacağını sordugunu farz ederim. Biden seçildigi günden bu yana söylediğim gibi; neden olmasın?


36 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

©2019, Ilknur AZİZOGLU - IKO Astrolojist tarafından Wix.com ile kurulmuştur.

bottom of page